Geboortekaartje op metalen klokje

Dit is echt het meest persoonlijke, originele kraamkado dat je kunt geven. Een metalen wand klokje met het geboortekaartje erin verwerkt, de naam van de baby erop en de geboorte gegevens zoals de datum, gewicht, tijd erbij gezet.

We hebben 3 maten: de kleinste 2 passen door de brievenbus. De grootste maat moet met de koerier mee, deze heeft daarentegen wel een traploos werkend uurwerk, en tikt niet. Je kunt het klokje ook meteen laten doorsturen naar de baby, voeg een kaartje toe met je gelukwensen erop, en klaar is Kees.
 

We maken deze klokjes al jarenlang met heel veel plezier, en het is altijd een schot in de roos, horen we van onze klanten. Immers, de kersverse ouders hebben zelf hun smaak gelegd in de keuze van het geboortekaartje, en dit is nu vereeuwigd in een functioneel klokje waar je jaren met plezier naar zult blijven kijken.

De formaten zijn: 16 cm - 22 cm - 30 cm.

Metaal (meest gekozen ondergrond voor klokjes) kies je als je afbeelding niet persé superscherp is, als je wilt dat de kleuren zo veel mogelijk gaan lijken op het origineel, als het niet belangrijk is dat het wit in de afbeelding aluminium kleurig wordt.

 

Geboortekaartje klokje klein

Geboortekaartje klokje middel

Geboortekaartje klokje groot

Een klokje opmaken met een geboortekaartje is altijd een beetje ingewikkelder dan met een foto.

Hoezo ingewikkelder ?

Dit is vanwege de opmaak van het geboortekaartje dat vaak geconcentreerd is rondom het midden. Het middelpunt is nou  juist de plek waar we geen aandacht op willen richten met de opmaak van een klokje, omdat daar de wijzers doorheen moeten.

Ook al heb je wellicht een vierkant kaartje waar de naam en datum al op staat,  in 99% van de gevallen kan dit toch niet zomaar overgenomen worden, omdat dit de indeling meestal niet ten goede komt.

Wij richten het klokje soms helemaal opnieuw in met gebruikmaking van het originele kaartje, met als uitgangspunt een leuk klokje voor de ontvanger.

De opmaak en het lettertype van de tekst van het klokje bepalen wij vrijwel altijd. Heb je echter specifieke wensen, zet het dan gewoon als opmerking erbij en dan proberen we daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.


Bekijk de lettertypes. Kies je voor een hoofdlettertype dan wordt alles ook in hoofdletters gezet. Zo niet, dan kun je de gewenste hoofdletters opgeven door HoOfdLeTTers wel of niet te typen. Als wij het lettertype hebben wat in het kaartje gebruikt is, zullen we  de rest van de tekst ook in dit lettertype zetten, en negeren we dus de letter die jij hebt aangeklikt. 


Wij bepalen altijd zelf de plaats waar de tekst neergezet gaat worden. Wanneer het klokje met de afbeelding ingedeeld wordt, wordt meestal pas duidelijk tijdens het ontwerpen wat de beste plaats is om de tekst neer te zetten. Wanneer je een dun lettertype hebt gekozen, maar een dikkere letter veel beter uitkomt, passen we dit zelf aan. 


We proberen altijd het klokje zoveel mogelijk gevuld te krijgen met het kaartje, maar laten nooit het wijzer-gat door een belangrijk stukje van het geboortekaartje gaan. We schuiven en plakken net zolang totdat we een aanvaardbaar compromis te zien krijgen, want ergens zal het gat toch doorheen moeten: dat staat vast.


Als je zelf het kaartje gaat scannen, zorg dan dat de resolutie hoog genoeg is. Probeer alleen het kaartje te scannen en niet het gehele vlak van je scanner!


Scan alleen hetgeen je erop gezet wilt hebben en niet onnodige binnenkanten en stuur geen documentjes mee met proefopzetjes zoals je het zou willen hebben. Het is belangrijk een open blik te houden met betrekking tot het eindresultaat: wij hebben immers meer ervaring in het werken met geboortekaartjes en de mogelijkheden en onmogelijkheden, en we streven altijd, bij elk klokje weer naar het mooist mogelijke eindresultaat. Als je bij het bestellen  een open blik houdt en niet alvast allerlei invullingen maakt hoe jij het zou doen, voorkom je teleurstellingen.  Als je het ontwerp echt niet aan ons durft over te laten, staat het je natuurlijk vrij het helemaal zelf op te maken. Lever het eindresultaat dan aan als JPG Wij drukken dat er dan zo op en voegen niets meer toe. Alle risico's aangaande verkeerd gekozen indeling met betrekking tot het wijzer-gat zijn dan voor jezelf. We sturen nooit vooraf ter goedkeuring een proefdruk door. Dit is veel te kostbaar, tijdrovend en leidt meestal wat ons betreft niet tot andere conclusies of eind-resultaten.

Als een kaartje echt niet passend te krijgen is moet er een gedeelte van het kaartje gebruikt worden. Dit is bijvoorbeeld bij hoge rechthoekige kaartjes. We proberen altijd het meest belangrijke en leukste deel erop te zetten.

Soms lukt het niet om een deel erop te zetten en past het kaartje niet. Dan laten we een deel leeg. Echter als je in zo'n geval ook een tekstje erbij wilt, plaatsen we dit altijd op de lege plek, zodat het niet meer zo opvalt. Hieronder zie je een voorbeeldje hoe we een stukje roze ruitjes uit de binnenkant van het kaartje gebruikt hebben om de foto van het bedje er mooi op te krijgen, de lege zij en onderkant mooi op te vullen en meteen daar de geboorte informatie te plaatsen. Elk kaartje is weer anders, en elke oplossing hiervoor ook. Wij hebben in de 33 jaar dat we bestaan al honderden klokjes ingedeeld en daardoor inmiddels wel wat kijk gekregen op de materie, ieder zo z'n vak !