Kleurafwijkingen

Kleurafwijkingen komen altijd voor. Wij moeten foto's inscannen, uitprinten en overzetten op diverse materialen. De kleuren die je op je computer bekijkt van je ontwerp zijn niet de werkelijke drukkleuren. Geboortekaartjes zijn soms een moeilijk te handelen kleurprobleem. Een kaartje waarin bijvoorbeeld grijs de boventoon voert, maar ook een paar stukjes roze gedrukt zijn, komt nooit hetzelfde eruit als het gescand en afgedrukt wordt. Sommige kleuren oranje worden heel anders na afdrukken, en als er veel lichte tinten in een kaartje zitten en we daardoor de kleuren vetter moeten zetten om het tot een goed eindresultaat te brengen op het klokje,  veranderen de andere kleuren ook automatisch mee. Bij een kaartje waarop een baby gefotografeerd staat en het de foto is  een beetje donker uitgevallen, met daaromheen weer  allerlei kleurtjes dei het kaartje afmaken, zal worden gericht op het zo mooi mogelijk overbrengen van de foto van de baby op het klokje. Dat daardoor bijvoorbeeld de kleuren van de rest van het kaartje wat anders uitvallen, is een consequentie waarmee we moeten omgaan. De baby is het belangrijkst, niet de kleur van de rode strikjes, het bruine beertje of de naam. Durf je dit risico niet aan te gaan, zie dan s.v.p. van je bestelling af. 

Wij werken niet met pantone kleuren. Wij scannen in en gebruiken voor tekst standaard kleuren. Hierdoor zul je nooit de exacte kleuren krijgen van bijvoorbeeld een bedrijfslogo maar meestal is deze bij benadering wel goed.

Een zwart wit opdruk geeft geen tot weinig kleurcorrectie en is hierdoor redelijk veilig om te drukken. Soms drukken we de zwart wit foto gekleurd af, om het een mooie gloed mee te geven. Niet alle kleuren foto's zijn trouwens zomaar geschikt om zwart wit af te drukken.

Als je een kleuren foto of logo wilt laten bedrukken moet je rekening houden dat de kleuren van de opdruk kunnen afwijken van het origineel. Met name bij kleine glas klokken (die worden bedrukt met een andere techniek dan de rest) met een foto of geboortekaartje kunnen de kleuren nogal afwijken. Het wordt niet lelijk dan, maar krijgt gewoon een andere tint. Dit effect is van tevoren niet in te schatten, we maken nooit glasklokken over waarbij de kleurafwijking als bezwaarlijk wordt gevonden. Simpelweg omdat we geen inzicht hebben op het eindresultaat. We zouden dan bij wijze van spreken per klant 4 klokken moeten maken, telkens met een bijgestelde kleur om daaruit dan de beste kleurinstelling te kiezen. Dit kan natuurlijk niet. Voor de grote glas klokken met tekst geldt dit niet.

*Met al onze ervaring proberen we de kleuren zo goed mogelijk af te stemmen op het origineel.  Wij kunnen je kleurenfoto desgewenst omzetten naar een zwart wit foto.