Opmaken van producten

Foto opmaak:
Wij werken bewust niet met een programma waarbij je zelf je foto passend moet maken op het te bedrukken voorwerp.
Onze expertise vlakken we liever niet uit en maken voor jou graag alle moeilijke beslissingen die we in het proces van ontwerpen tegenkomen. Soms is het daardoor misschien een beetje anders dan je zelf in gedachten had, maar het gaat er altijd om dat het eindresultaat mooi wordt. Het is uitsluitend bij grote aantallen mogelijk om een proefdruk in PDF te ontvangen. Als je ons niet de regie durft te geven over het eindresultaat, kun je natuurlijk altijd zelf op je computer je ontwerpje in elkaar zetten. Maak het ontwerp helemaal kant en klaar, dus inclusief lettertypes e.d. en maak er dan bij voorkeur een JPG van, het komt er dan onveranderd op.
Toegestaan zijn de bestanden:  JPG - GIF - PNG.  Minimaal 100 KB en maximaal 8 MB.
*Tip: je kunt foto's zelf bewerken met een gratis online programma.

Houd er rekening mee dat van de randen van je foto 0,5 mm weg kan vallen afhankelijk van het product dat je bestelt. We hebben soms een paar millimeter nodig om de foto passend te krijgen op het product. 


Tekst opmaak in de velden:
Wij krijgen de teksten die in het tekstvak zijn ingevuld, binnen als een lange zin, en delen het altijd zo leuk mogelijk op. Als je graag zelf wat meer regie hierover wilt houden typ het dan zo:

Laat alles los en neem / met je hele hart / je toevlucht tot Mij alleen. / Ik zal je bevrijden / van alles wat je pijn doet. / Er is geen reden / voor zorgen of angst. / B.G. 18 : 66

dan breken we de tekst na iedere / af en beginnen met een nieuwe zin. We maken automatisch altijd de afzender kleiner, en zetten de eerste delen vaak wat groter, als dit logisch en mooi is. Wil je perse alles even groot, zet dit dan maar gewoon erbij, dan delen we het in zoals jij dat wilt. Ook als je de tekst bijvoorbeeld niet gecentreerd wilt hebben maar links of rechts uitgelijnd, of omdat je een bepaald woord groter wilt hebben kun je dit in het 'opmerkingen vak' erbij zetten. Een andere mogelijkheid is dat je de tekst zelf in een email opmaakt en hem los meestuurt met de bestelling. Geef dit aan in het 'opmerkingen vak'.


Resolutie:
Met de resolutie wordt het aantal pixels in een beeld bedoeld. Een resolutie van 640 x 480 wil zeggen dat het beeld uit 640 x 480 = 307200 pixels bestaat. Hoe meer pixels zich in een foto bevinden hoe gedetailleerder de foto is. Elke camera kent een maximale resolutie waarbij hij foto's kan maken. De ideale resolutie verschilt voor elke foto. Een foto die paginagroot op een bedrukking moet komen heeft een veel hogere resolutie nodig dan een foto die op een mok komt. Voor het bedrukken van onze producten is het niet noodzakelijk om zeer hoge resolutie foto's te verzenden. Een foto van 1027 x 768 kan al volstaan voor een A4 formaat opdruk, een bestand voor op een mok heeft ruim voldoende aan 640 x 480 pixels.


Je eigen ontwerp opsturen:
Je eigen ontwerp kan van alles zijn: tekeningen, kleurenfoto's, collages, een leuke fotocollage opmaak. Je kunt ook eerst de foto op je eigen printer afdrukken op het gewenste formaat om zo een inschatting te kunnen maken van hoe het resultaat gaat worden.


Scannen:
Je kunt deze ontwerpen, indien ze zich nog niet in je computer bevinden, inscannen. Scan de afbeelding in op ongeveer 150-300 dpi of maximaal 4 MB aan bestandsgrootte.
In je favoriete foto bewerkingsprogramma kun je het bestand eerst eventueel bewerken en vervolgens exporteren als een JPG of GIF formaat. Maak het bestand bij het exporteren niet te klein zodat het eindresultaat niet onder de 200 kb per foto uitkomt. Maak het bestand niet groter dan 4 MB.
Om te zien of je afbeelding voldoet aan je wensen is het aan te bevelen om je afbeelding eerst zelf uit te printen op de gewenste grootte. Als je afbeelding dan ineens lelijke blokjes vertoont is de resolutie te laag, en zal het op bijvoorbeeld een T-shirt niet veel beter worden.
 

Kwaliteit:
Wij gaan er van uit, dat als je iets hebt opgestuurd, je zelf verantwoordelijk bent voor de kwaliteit. Dat betekent, dat als je iets verzonden hebt wat qua resolutie niet echt heel goed is, je blijkbaar niets anders tot je beschikking had, en we het hiermee moeten doen. Soms is dat gewoon niet anders, en kun je niet aan een hogere resolutie komen. Vaak helpt het bij slechte resolutie foto's, om ze door ons te laten drukken in zwart-wit, daarbij zie je veel minder de slechte kwaliteit van de foto terug.

Alleen als het echt heel slecht is trekken we aan de bel, want dan is het zonde van je geld. In alle andere lichte twijfelgevallen drukken we het voor je af. We zullen altijd proberen de kleuren zo rustig mogelijk over te laten komen, te donkere foto's lichtten we op, te lichte foto's maken we wat donkerder, te veel aan een bepaalde kleur stellen we bij, rode ogen halen we weg, kortom, we doen altijd alles wat in onze macht ligt om met het door jou aangeleverde bestand , het mooist mogelijke resultaat eruit te krijgen.


Tot slot:
Wij gaan ervan uit dat de door jou aangeleverde foto's per e-mail door jezelf gecontroleerd zijn op kwaliteit. Houdt er rekening mee dat de foto die je op het scherm ziet nooit hetzelfde resultaat geeft in kleuren en kwaliteit van de uiteindelijke bedrukking die je van ons terugkrijgt. Wij benaderen de kleuren meestal wel heel goed maar dit is ook weer afhankelijk van het product waar je het op wilt laten bedrukken.